О нама

Dobro došli u Hotel Saint Lucas suites

Pogodno lociran u srcu naselja Nea Potidea, 200 metara od jedne od najlepših plaža poluostrva Kasandra, na samo par koraka od malih taverni i radnji, hotel Saint Lucas suites je odličan izbor za porodice ili prijatelje koji su u potrazi za komforom, mirom i plažom u blizini.

Hotel Saint Lucas suites Vam želi dobrodošlicu u ugodnom, prijateljskom i udobnom ambijentu i nudi Vam prijatan i lep boravak! Uživajte u pejzažu koji oduzima dah dok plivate u kristalnim plavim vodama Egejskog mora! 

 Lokacija hotela

Hotel je lociran na prvom prstu Halkidikija, na poluostrvu Kasandra, u živopisnom mestu Nea Potidea. Nea Potidea je prirodni most između regiona Soluna i Halkidikija i poznata je po šarmantnim uličicama, raznovrsnim restoranima u kojima možete uživati u grčkoj gastronomiji, tradicionalnim radnjama i božanstvenim zalascima sunca. Turistički centar Nea Mudanja je od hotela udaljen oko 7 km, Sani Beach se nalazi na razdaljini od 16 km, a Solunski aerodrom na oko 58 km.

Glavna atrakcija u mestu Nea Potidea je kanal koji spaja dva zaliva, Termaikos i Toroneos, olakšavajući na taj način plovidbu. Divan pogled koji se pruža sa mosta kod posetilaca izaziva želju da zastanu i uživaju u njemu makar i na kratko. Posetioce razdražuje i oduševljava saznanje da je poluostrvo Kasandra u suštini ostrvo čije "kapije" čuva živopisno mesto Nea Potidea. Nije slučajnost da je ovaj gradić, koji je imao vodeću ulogu u regionu još iz antičkog doba zbog svog geografskog položaja, bio poznat pod imenom "Vrata Kasandre".

Plaže

Nea Potidea je veliko primorsko naselje na Halkidikiju. I zapadni i istočni deo Potideje gledaju na more. Plaža na istočnoj obali, nad zalivom Toroneos i poluostrvom Sitonija u potpunosti je uređena za razne sportske aktivnosti kao što su ronjenje, plivanje, tenis, sportovi na vodi. Duž obale se nalazi veliki broj bič barova, taverni, zanimljivih mesta koje vredi posetiti. Tirkizno more je božanstveno, a duga i veoma prostrana plaža je posuta sitnim zlatnim peskom. Morska voda je veoma čista, plitka i idealna za plivače ali i za porodice sa malom decom. Plaža svake godine osvaja plavu zastavicu - ekološku nagradu za najčistije more i pesak.

Iz zapadnog dela naselja Nea Potidea kojeg zapljuskuju vode zaliva Termaikos, pruža se zapanjujući pogled na planinu Olimp kao i na azurno plavo more i živopisne zalaske sunca. Hodajući duž obale naići ćete na nekoliko manjih zaliva sa plažama i lukom gde ribari vezuju svoje čamce i istovaraju svoj ulov.

Primorsko odmaralište Nea Potidea i njegove plaže sa beličastim peskom, tokom leta su puni života i energije. Pretvaraju se u kosmopolitsko mesto, koje izabiraju grčki i strani turisti, porodice sa decom, grupe mladih ljudi i parovi, da u njemu provedu nezaboravne trenutke uživajući u suncu i moru. Možete se sunčati, plivati u moru ili uživati u aktivnostima na plaži ili utonuti u gradski život nakon plaže – i prijatno večerati u nekom od mnogobrojnih restorana.    

Znamenitosti mesta Nea Potidea

Nea Potidea, mesto sa bogatom istorijom, predstavlja jedinstveni način da stupite na poluostrvo Kasandra. Zahvaljujući svojoj lokaciji, to je idealno mesto sa kojeg možete krenuti u oblazak šireg područja.

Započnite svoje razgledanje na samom ulazu na Halkidiki, u naselju Nea Potidea, gde Vam preporučujemo da posetite impresivan Kanal Potideje i Justinijanov zid. Ovde se nalazi očuvani zid Justinijanovog utvrđenja koje je štitilo antičku Potideju i Kasandru od napadača. U mestu Nea Potidea i okolini postoji mnogo zanimljivih lokacija za obilazak: crkva Svetog Đorđa u centru naselja i crkva Taksiarhisa izgrađena 1591. godine koja je pod upravom Svete Gore. Južno od naselja Nea Potidea, na šumovitom brežuljku, nalazi se spomenik posvećen žrtvama progona iz 1821. godine. Posebnu pažnju treba pokloniti ostacima antičkog zamka i određenih bedema.

Možete posetiti mnoga važna arheološka i istorijska nalazišta na Kasandri, kao što su: kula Svetog Pavla u mestu Nea Fokea, jezero koje nastanjuju kornjače roda Testudinata, u blizini mesta Polihrono, svetionik u mestu Posidi i arheološko nalazište Mendi u Kalandri.  Takođe, vredi posetiti pećinu Petralona, muzej ribarskih brodova i instrumenata u mestu Nea Mudanja, drevni Olint i mnoge prelepe plaže u okolini. Mnogi ovde dolaze da bi videli mermerni kip Aristotela, napravljen u spomen na čuvenog filozofa koji je rođen u obližnjem mestu Stagira.

Guests Love Our Additional Features…

Бесплатан Wi-Fi

Собна услуга

Besplatan parking

Касно одјављивање